Dringend een asbestattest in Aalst nodig?

Bent u op zoek naar een asbestattest in regio Aalst?

U ontvangt de offerte binnen 24u.
Het plaatsbezoek gebeurt binnen 3 dagen
Het asbest attest ontvangt u binnen 3 dagen na het plaatsbezoek.
We werken aan de beste prijs in de regio.

Asbest en het verplichte asbest attest zijn momenteel regelmatig in het nieuws.
Er gaan de wildste verhalen de ronde hierover.
Feit blijft dat u bij de verkoop of schenking van een woning een asbestinventaris nodig heeft.
Het attest wordt (verplicht) toegevoegd aan de akte.

Voor wie zich in de regio Aalst bevindt, is ASBESTPROJECT de ultieme keuze voor een grondig en deskundig asbestattest.

U kan bij ons ook terecht voor een screening van uw woning op asbest als u bvb. zonnepanelen wil plaatsen of zelf renovatiewerken gaat uitvoeren.
Wij geven u graag ons vrijblijvend advies.

De makelaars in Aalst en omstreken kunnen ook bij ons terecht voor een duurzame samenwerking.
Wij streven naar een win-win situatie voor beide partijen.
Contacteer ons voor onze prijzen.

Bij ASBESTPROJECT staan wij voor u klaar om uw woning in Aalst en omstreken grondig te inspecteren en u het verplichte asbestcertificaat te bezorgen. Het asbestattest zal de asbestmaterialen in uw woning in kaart brengen.
Het asbestattest is louter informatief en brengt geen verplichting tot verwijdering met zich mee.

Asbest is een gevaarlijke vezel die in het verleden veel gebruikt werd in de bouwsector vanwege zijn talloze positieve eigenschappen. Helaas werd later vastgesteld dat asbesthoudend materiaal schadelijk is voor de gezondheid en het milieu.

Wij komen bij u langs in regio Aalst om u te informeren over de aanwezigheid van asbestmaterialen. Het asbestattest is louter informatief. Er zijn een aantal redenen waarom een asbest attest belangrijk is:

Gezondheidsrisico’s: Asbestvezels kunnen bij inademing ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder longkanker, asbestose en mesothelioom. Een asbestattest helpt bij het identificeren van de aanwezigheid van asbest zodat passende voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen. De asbestexpert geeft u daar graag ter plaatse meer uitleg over.

Wettelijke verplichting: Bij de verkoop of schenking –  of iedere andere overdracht – van onroerend goed gebouwd vóór 2001 – is een asbestattest in Aalst verplicht om potentiële kopers te informeren over de aanwezigheid van asbest en om hen bewust te maken van mogelijke risico’s.

Renovatiewerken: Bij renovatie- of sloopwerkzaamheden is het belangrijk om te weten of er asbest aanwezig is. Dit ter bescherming van zowel de bewoners als de vakmannen die de werken uitvoeren. Zelfs al voer je de renovatiewerken zelf uit dan kan je bij ASBESTPROJECT terecht voor vrijblijvend advies.

Wij komen ook enkel langs voor de staalname van asbestleien op het dak of een asbestcement onderdak dat verdacht lijkt. Dat wanneer u bvb. zonnepanelen wil plaatsen maar niet zeker bent dat het dak asbestvrij is.

Wenst u een staal van een ander verdacht asbestmateriaal dan kan dat ook.

asbestattest aalst

Wetgeving rond asbestattest

  • Sinds januari 2002 is het verboden om asbest te gebruiken. Voor gebouwen die vóór die datum werden gebouwd, moeten eigenaars een asbestinventaris laten opstellen door een erkend asbestdeskundige voordat ze dat gebouw kunnen verkopen of schenken. Een asbestattest in regio Aalst is dan een must.
  • Bij de verkoop van een woning dat voor 2001 werd opgericht, is de verkoper verplicht om een asbestattest te overhandigen aan de koper. Dit attest moet aantonen of er al dan niet asbest aanwezig is in het gebouw. Het asbestattest is louter informatief.

Wij zijn actief in regio Aalst en gans Oost-Vlaanderen. Verder kan u ook bij ons terecht in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. Een asbest inventaris is niet verplicht in Brussel en Wallonië.  Aarzel niet om ons te contacteren.

Hoelang is een asbestattest in Aalst geldig?

Het asbestattest is standaard 10 jaar geldig.

Die geldigheid kan ingekort worden tot 5 jaar als er minstens 1 asbesttoepassing is gevonden met een hoog risico. Een hoog risico ontstaat wanneer er een hoge kans is dat er asbestvezels vrijkomen. Wenst u uw pand te verkopen in de regio van Aalst en is uw asbest attest nog geldig, dan heeft u geen nieuw attest nodig.

WAAR KAN JE ASBEST TEGENKOMEN IN JE WONING?

dakleien

schouwpijp

onderdakplaat

gevelleien

vensters

vloertegels

asbestattest particulier woning

HOE GAAN WE TE WERK?

1

OFFERTE AANVRAAG

U ontvangt binnen 24u. onze offerte. Na de goedkeuring contacteren wij u om een datum vast te leggen voor het plaatsbezoek. Wij kunnen langskomen binnen 3 werkdagen.

2

PLAATSBEZOEK

De asbestdeskundige inspecteert iedere ruimte van de woning en er worden eventueel stalen genomen van asbestmaterialen als dit nodig is. Altijd in samenspraak en met respect voor uw eigendom.

3

ASBESTATTEST

Na het plaatsbezoek gaan de stalen naar een erkend labo. Wij ontvangen de resultaten binnen 1 tot 2 werkdagen. U ontvangt het asbest attest binnen 5 dagen na het plaatsbezoek.

DRINGEND EEN ASBESTATTEST IN AALST NODIG?

Vraag uw offerte aan via onderstaande zwarte balk en binnen 24u ontvangt u een correcte prijs op maat.

Wij garanderen een plaatsbezoek binnen 3 dagen. Wij komen voor een asbestattest in Aalst ook langs op zaterdag of zondag indien u dat wenst. Het attest wordt afgeleverd binnen 5 werkdagen na het plaatsbezoek. Zo zijn wij de snelste uit de regio!